dissabte, 16 de novembre del 2013

GESTIÓ DELS RECURSOS


OBJECTIUS

- Pensar possibles solucions a un problema real del centre.
 
DESCRIPCIÓ DEL CONTEXT: Una de les tasques del psicopedagog del meu centre és proporcionar recursos als docents per tal de que aquests esdevinguin més autònoms  i siguin capaços de gestionar-se ells mateixos les mesures d'atenció a la diersitat dels seus alumnes.
 
A l'escola no existeix cap mecanisme ni espai on tots aquests recursos quedin guardats per a què quan el docent els necessiti pugui anar a buscar-los. La psicopedagoga sovint els envia correus electrònics amb tots els recursos que creu necessàris. Crec que és una bona manera de rebre els recuros però hi trobo dos inconvenients:
 
1. Els correus electrònics són eficaços ja que permeten rebre informació sense necessitat de quedar en un moment ni en un lloc determinat però es corre el perill de que després de ser llegits es perdin en la safata d'entrada del correu i no siguin trobats.
 
2. La psicopedagoga envia el correu amb la informació que pot ser d'interès per uns docents en particular, però no tots els docents del centre reben tots els recursos.
 
OBSERVACIONS PERSONALS: Crec que una possible solució a aquest problema seria crear un blog on tots els recursos quedessin endreçats i organitzats per diferents temàtiques, i on tots els docents del centre poguessin entrar i fer servir els recursos edients per els seus alumnes. També seria molt beneficiòs que tothom puguès participar en la construcció d'aquest blog proporcionant nous materials.
 
 
Aquesta és una idea, però en teniu alguna més vosaltres?


 

7 comentaris:

  1. Hola:

    Un bon recurs seria un dropbox, amb una classificació de carpetes segons els material, i que els docents hi poguessin accedir

    ResponElimina
  2. Hola: tant el blog com el dropbox són bones idees. El google docs seria una opció semblant.
    El que no tenc molt clar és si documents més confidencials poden estar a aquests llocs. El moodle crec que protegeix més bé les dades. Em sembla que des de la Conselleria d'educació de les Illes Balears es pot crear un entorn moodle segur pels centres que ho sol·liciten. Se podria fer un espai destinat a relacions psicopedagog-centre educatiu.
    Al meu centre de treball tenim un intranet (no sé el nom tècnic), mitjançant el qual desde qualsevol ordinador et pots connectar a una sèrie de carpetes. L'equip de suport en té una i hi ha els documents, ACIs, etc.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb vosaltres. Amb algunes escoles els mestres i tot l'equip que treballa al centre tenen un compte a l'ordinador on només ells poden accedir, per tant el psicopedagog com els diferents mestres allà podria anar introduint els diferents recursos per tal que no només alguns docents puguin tenir accés sinó tots ells.

    ResponElimina
  4. Crec que el que comenteu, i el que proposes Laura és fonamental. Com a psicopedagogs és important facilitar aquests tipus de recursos i eines al professorat, sobretot en temes d'atenció a la diversitat. Penso que sigui en el format que sigui el més important és que estigui ben classificat i que sigui accessible, ja que en el dia a dia a les escoles i els instituts, el temps precisament veig que no sobra.

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris i per els vostres suggeriments!

    ResponElimina
  6. Molt d'acord companys/es...
    Les noves tecnologies poden ser un gran ajut.
    Al Centre on estic el moodle i el google drive són els dos programes utiltizats per aquest treball de compartir documents i dades. I, funciona molt bé.

    ResponElimina
  7. Hola: les conec, però no les treballen al meu centre.

    ResponElimina