dimecres, 20 de novembre del 2013

REUNIÓ ESCOLARITZACIÓ COMPARTIDA

OBJECTIUS:

- Comprendre la realitat escolar d'un centre d'educació especialitzada.
- Compartir impressions i diversitat d'opinions amb altres professionals externs a l'escola.

DESCRIPCIÓ DEL CONTEXT: Escola especialitzada del barri del Poblenou.

DESCRIPCIÓ DEL TREBALL: Una de les alumnes que la psicopedagoga del centre realitza el seguiment del seu PI té una escolarització compartida amb un centre especialitzat molt proper a l'escola. És per això que es va realitzar una reunió entre els dos centre.
 
A aquesta reunió es va realizar al centre especialitzat. De l'escola ordinària van assistir la mestra d'educació especial , la tutora i la psicopedagoga i per part de l'altre centre hi eren la tutora, la directora i una altre mestra de suport.
 
Es van estar devatint aspectes importants sobre els aprenentatge de l'alumna (nivells de les assignatures, objectius, autonomia, relacions socials...) tot amb un clima de cooperació i de col·laboració.
 
OBSERVACIONS PERSONALS: Considero que aquesta reunió és fonamental, ja que l'aprenentage d'aquesta alumna queda dividit en dos centres, i per tant, aquest han d'anar al màxim possible per el mateix camí. Em va impressionar el bon clima que es va crear a la reunió tot i que cap professional que es trobava allà es coneixia personalement, simplement s'havien comunicat via correo o telèfon.
També em va agradar molt poder assistir a aquests tipus de reunions, ja que permet poder observar diferents maneres de treballar i de fer. 
 

4 comentaris:

  1. Hola: molt interessant poder observar d'aprop el treball en equip entre diversos centres. El que comentes sobre "el bon clima de la reunió tot i que cap professional es coneixia personalment", m'ha fet pensar en el paral·lelisme en tots nosaltres (que ens coneixem "virtualment", i la resta de companys de la UOC amb els quals hem fet PACs grupals a qualcunes assignatures. En aquest aspecte sí que "portem aventatge" els futurs psicopedagogs de la UOC (sabem treballar mitjançant les noves tecnologies amb companys, mitjançant google docs, wiki, blog, o d'altres plataformes que siguin semblants).

    ResponElimina
  2. Exacte...trobo que gràcies a la UOC estem per davant en alguns aspectes de comunicació i de treball en grup. Hem d'obrir-nos les portes que tenim accés gràcies a la tecnologia.

    ResponElimina
  3. Hola, Doncs no ho havia vist així! Però teniu tota la raó. En aquest sentit estem molt prepatats.

    ResponElimina