dimarts, 5 de novembre del 2013

FUNCIONS DEL PSICOPEDAGOG DEL CENTRE DE PRÀCTIQUES


El psicopedagog del meu centre de pràctiques assessora als mestres de l’escola sobre els alumnes que requereixen un suport extra. Aquest aportant coneixements sobre el com poder treballar amb ells i quins recursos són els essencials per poder potenciar les seves capacitats. També assessora a les famílies sobre quina tasca es fa amb els seus fills a l’escola i els ajuda amb pautes per poder seguir a casa.

 El psicopedagog també dona suport als alumnes amb nee. Fa una funció propera a la del docent en alguns moments i treballa amb aquests alumnes aspectes essencials per el seu desenvolupament. Per tant, per fer un seguiment dels recursos i mesures que s’estan portant a terme amb un alumne en concret. Fa visualitzacions a l’aula o fins i tot parla amb ells de manera individual i els hi fa fer una sèrie d’activitats per veure com evolucionen i si els recursos i mesures que s’estan realitzant són els adequats o s’ha d’anar per un altre camí, perquè no donen els resultats esperats. La psicopedagoga amb la que faig les pràctiques es centre sobretot en els alumnes amb PI.

El psicopedagog coordina les tasques dels mestres tutors que repercuteixen amb els alumnes amb nee. Per fer-ho tenen constants reunions on determinen quin és el millor camí a seguir i quin és el procés que està seguint l’alumne  per saber com estan realitzant la seva feina.

3 comentaris:

  1. Hola:

    Em sembla que fa una bona tasca, i que treballa diferents àmbits.

    Molt bé

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pere, si estic molt contenta, ja que em permet veure diferents punts de vista del que és fer de psicopedagoga! :)

      Elimina
    2. Molt bé, doncs aprofita molt per aprendre

      Elimina