dilluns, 2 de desembre del 2013

REUNIÓ PSICOPEDAGOGUES DEL CENTRE

OBJECTIUS:
- Possar en comú diferents aspectes sobre casos d'alguns alumnes.
- Fer una valoració sobre com està anant el curs.
 
DESCRIPCIÓ DEL CONTEXT:
La reunió ha tingut lloc a la sala de professors.
 
DECRIPCIÓ DEL TREBALL:
S'han reunit tres psicopedagoges del centre per tal de possar en comú diferents aspectes sobre la seva tasca professional al centre. Cada psicopedagoga té asignat uns cursos determinats i unes tasques diferents. En el cas de la meva tutora, com ja he explicat en anteriors publicacions, s'encarrega especialment dels alumnes d'infantil i gran part dels PI d'educació Primària. Com que  son tasques molts diferents, en la reunió s'han possat al dia de com van les coses i quin tipus d'intervencions s'estan fent.
Le mava funció ha estat escoltar les aportacions que es feien i en el moment de parlar dels casos de les diferents psicopedagogues, però quan parlavem sobre els casos de la meva tutora he pogut participar apuntant quins tipus d'intervencions estem realitzant i com esta funcionant el curs.
Les tres psicopedagogues creuen que s'està realitzant una bona feina a l'escola, però que tot i així tot és millorable i sempre es pot fer una miqueta més.
Aquesta intervenció es pot relacionar amb els continguts de l'assignatura Anàlisi de Casos. En ella coneixiem diferents casos i haviem de fer aportacions i dir que creiem què s'estava fent bé i què podiem millora. Aquesta reunió ha estat una pràctica molt similar.
 
OBSERVAVIONS PERSONALS:
Ha estat una experiència totalment novedosa per a mi. Fins ara havia asistit a diferents reunions, però fins a aquesta no havia tingut la oportunitat de poder participar tant activament. M'ha agradat poder tenir un intercanvi de coneixements tenint  conciència de quins casos s'estava parlant i s'entirme particep en tot moment, ja que també he pogut participar en les intervencions previament.

AVALUACIÓ:
Considero que ha estat una molt bona sessió, ja que el poder compartir informacions amb diferents professionals i tenir la oportunitat de poder demanar opinió i sentir-te recolzat en la tasca que fas és molt important. La feina del psicopedagog en molts casos pot semblar molt solitària , però amb sessions com aquesta et permet s'entir-te recolzat per altres psicopedagogs.

3 comentaris:

  1. Hola:

    Jo també he pogut assistir a diferents reunions, i penso que són bàsiques i molt importants per dur a terme una bona tasca. Analitzar la situació, intercanviar opinions, valorar... són activitats que ajuden a la tasca diària. Tenen algun calendari planificat de reunions o es convoquen quan ho creuen oportú?

    ResponElimina
  2. Hola, Doncs no tenen establertes unes dates específiques per a cada reunió.

    ResponElimina